Fasole gigantica

de Doralinda in Mancaruri de post, 6 Mar 2013 | 5507 vizualizari

 

Aceasta fasole nu am vazut nicaieri in afara de grecia, e atat de gustoasa!!! Aceasta mancarica e in genul la fasolea noastra dar se pune mult ulei si e scazuta, nu are mult sos! La mine a avut sos ptr ca sotului ii place sa intinga paine!;;)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole
  • 50 gr pasta rosii concentrat
  • oregon
  • 1 morcov
  • 1 tulpina de telina
  • 100 ml ulei masline
  • 1 ceapa
  • patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole gigantica:

Lasam fasolea peste noapte intr-un vas cu apa sa se inmoaie. A doua zi, le clatim si le fierbem cca 30 min in oala sub presiune, daca nu aveti, lasati la fiert pana se fierbe pe jumatate. Intre timp, tocati ceapa si caliti-o in ulei, adaugati si morcovul si telina, apoi puneti fasolea, amestecati putin dupa care turnati compozitia intr-un vas pirex sau vas roman, presaratideasupra  patrunjelul tocat si puneti un pahar de apa(cca 300ml), puneti sare si piper dupa gust, dupa care puneti in cuptorul preincalzit ptr cca 45 min. Daca mai e nevoie, puteti adauga putina apa calduta. Fasolea e gata cand deasupra a facut o crusta si nu are mult sos.

Se poate servi atat calda cat si rece, insotita de muraturi si/sau branza feta! 

TIPS-URI

1

In loc de piper, puteti pune boia iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole gigantica" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fasole verde scazuta